English
English

A Sweet Dance - ännu mera nytt


Vi kunde inte berätta det senast men nu är det officiellt - Menhammar köper tillbaka A Sweet Dance!

Short brown line
Placeholder-bild

Helena Burman har, som vi berättade i den förra nyheten, planerat dagens start mycket noggrant och länge. I denna planering ingick så småningom också att denna start skulle få bli A Sweet Dance sista. Hon har gjort det mycket bra och startat sparsamt under Vintermeetinget i Frankrike. Förhoppningarna hos Helena och ägarna om ett bra avslut stegrades alltmer för att till slut bli definitivt. A Sweet Dance skulle få sluta på topp!
Och vilket avslut det blev! För även om förhoppningarna var stora så kunde ju ändå inte varken ägarna eller tränare drömma om att just denna dröm skulle slå in!

Menhammar är mycket tacksamma för att vi fick möjligheten att köpa tillbaka vår uppfödning A Sweet Dance. Vi vill också passa på att tacka och hylla hennes skötare Ulrika Eriksson som har gjort ett fantasiskt jobb med A Sweet Dance. Vi förstår att Ulrika kommer att fälla en tår sakna A Sweet Dance Men i uppgörelsen ingår också att ägarna i sin tur köper hennes ettåriga helsyster, Farandole (Maharajah - Sugar Step). Vi tror att Ulrika nog också kommer att ta hand om henne.

A Sweet Dance går nu till Normandie för betäckning med en annan av dagens vinnare, Face Time Bourbon. Maharajah ser stolt fram emot att bli morfar till det förhoppningsvis kommande fölet. Ulrika följer med A Sweet Dance till Normandie under ett par dagar för att se till att hennes acklimatisering till det nya livet går smärtfritt.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten