Härlig tävlingsdag

I morgon lördag är det dags för de fyra finalerna i Breeders´ Crown på Sundbyholm och i de treåriga hingstarna och valackernas final hittar vi två Menhammar-uppfödda hästar.

Short brown line
Placeholder-bild

Det är dags för Breeders´ Crown finaler på Sundbyholm och det är onekligen en härlig tävlingsdag vi bjuds på. Vi kommer att få avnjuta fyra härliga finaler med de flesta av de bästa tre- och fyraåriga hästarna som har startmöjligheter i löpningsserien.

I finalen för de treåriga hingstarna och valackerna är två av de tolv deltagarna uppfödda på Menhammar Stuteri. Från spår fyra bakom startilen hittar vi Fashion Monger som körs av Peter Untersteiner och tränas av dennes son Johan. Fashion Monger är efter Panne de Moteur, undan Tunika.

Startspåret utvändigt om denne hittar vi loppets favorit Fame and Glory (se bilden). Denne ståtar ju redan med nästan fyra och en halv miljon kronor i insprungna pengar efter sin kriterieseger. Med Olympia Tilly som moder är han ju halvbror till Calgary Games, Fame and Glorys fader är Tactical Landing. Fame and Glory tränas av Timo Nurmos och körs som i hans tidigare starter av Björn Goop.

I de fyra finalerna hittar vi hela 14 hästar fallna efter hingstar med stark koppling till Menhammar Stuteri. Menhammar Stuteri tillönskar de nämnda hästarna samt övriga deltagarna i Breeders´Crown finalerna ett varmt lycka till.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten