Tre nya miljonärer

Den senaste tiden har ytterligare tre hästar uppfödda på Menhammar Stuteri passerat en miljon kronor i insprungna pengar. Den senaste i raden är Ara som igår onsdag segrade i Frankrike under sadel.

Short brown line
Placeholder-bild

Igår blev åttaårige Ara den 152 miljonären uppfödd på Menhammar Stuteri då han i Reims, Frankrike segrade i ett montélopp. Ara tränas av Jörgen Westholm och reds igår av Alexis Colette, han ägs av Nolimit AB, Stockholm. Ara vann loppet på 1.12,5/2550 och förstapriset var på 13 500 euro. I och med det har han så här långt sprungit in 1 034 823 kronor.

Ara är efter Maharajah (se bilden) som nu hos Svensk Travsport är noterad för 73 avkommor som passerat en miljon kronor i insprungna pengar. Då ska man veta att det finns ett antal avkommor efter honom födda i andra länder än i Sverige som inte är upptagna i ST:s register som har passerat den magiska miljon gränsen. Ara är undan Parrot Jungle som i sin tur är efter Andover Hall, undan Gambia.

Häst nummer 150 uppfödd på Menhammar som passerade miljongränsen i insprungna pengar blev Chestnut när han segrade på Bergsåker 22/9. Den sexårige hingsten efter Jocose, undan Quandry tränas av Daniel Réden, ägs av Pop N Paula AB och Darkmatter Survey AB. Chestnut har hunnit med att starta en gång till sedan dess och den 11/10 slutade han tvåa på Solvalla, vid båda dessa starter har Örjan Kihlström suttit i sulkyn. Chestnuts totala summa insprungna pengar är till dags dato 1 039 900 kronor.

Nummer 151 på den exklusiva listan över miljonärer uppfödda på Menhammar Stuteri blev ju Fame and Glory då han i lördags hemförde Svenskt TravKriterium på Solvalla. Den treårige hingsten efter Tactical Landing, undan Olympia Tilly har i och med denna seger sprungit in 4 360 000 kronor. Fame and Glory tränas av Timo Nurmos och ägs av Stall SoFo.

Menhammar Stuteri gratulerar samtliga runt dessa tre hästar till framgångarna och deras platser på vår miljonlista.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten