Med stor stolthet

Vi blickar ännu en gång tillbaka till lördagen på Solvalla, vilken fantastisk travdag det var. Fyra och ett halvt tusen personer var på plats och njöt av de fina loppen som avlöste varandra.

Short brown line
Placeholder-bild

Som uppfödare och stuteri är vi stolta av flera skäl. Menhammars hingstar hade fem avkommor med i Kriteriet; tre efter Fourth Dimension och två efter Maharajah. I Oaks hade vi med vår egenuppfödda Farina som är efter Readly Express, undan Raffinos.

Lördagens stjärna var naturligtvis vår egenuppfödda Fame and Glory, som vann Kriteriet, evig ära och berömmelse samt fyra miljoner kronor. Fame and Glory har Tactical Landing som far och Olympia Tilly som mor. Även om Tactical Landing inte är vår hingst, så är han född och uppvuxen på Stoner Creek i Paris, Kentucky i USA, en gård som ägdes av Margareta och numera ägs av familjen.

En hästindivid som förtjänar en extra hyllning är Olympia Tilly (se nedre bild), ett sto som Margareta fick köpa från Tilly-uppfödarna Hans Gunnar och Kerstin Tillander. För tillfället visar statistiken att Olympia Tillys avkommor har sprungit in 11 400 000 kronor på totalt 29 starter, varav 22 har slutat med seger. Hon har redan lagt en Derbyvinnare i Calgary Games och nu en Kriterievinnare i Fame and Glory. Vi är mycket tacksamma för att Margareta gavs möjligheten att förvärva detta fantastiska sto av Hans Gunnar och Kerstin.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten