I bländande stil

Menhammar-uppfödda Fame and Glory kunde hemföra Svenskt Trav-Kriterium på Solvalla i bländande stil och segermarginalen kunde skrivas till trygga två längder. Timo Nurmos tränar treåringen och liksom i hästens tidigare fem starter körde Björn Goop Fame and Glory.

Short brown line
Placeholder-bild

Fame and Glory gick in i Svenskt Trav-Kriterium som obesegrad efter fem starter och det är han fortsatt efter sin start i de svenskfödda hästarnas största lopp. Björn Goop gav halvbrodern till Calgary Games en behaglig resa i fjärdepar utvändigt i ett lopp som ledaren av lopp inledde i 10-fart under det första varvet. När tempot hade bedarrat något avancerade Björn Fame and Glory med 1100 meter kvar av loppet i tredjespår för att ta över ledningen 850 kvar. Efter det kändes Fame and Glory aldrig riktigt hotad utan han kunde med fin spänst i steget korsa mållinjen i en säker seger.

Fame and Glorys segertid skrevs till 1.12,5/2640 auto och med premiechansningen blev hans förstapris fyra miljoner kronor. Ägare till Fame and Glory är Stall SoFo och hans skötare är Fredrica Sandberg som även sköter loppets trea Our Pride som är efter Maharajah. Fame and Glorys fader är Tactical Landing som även har lämnat årets Hambletonian-segrare Tactical Approach. Fame and Glorys moder Olympia Tilly har ju även lämnat den tidigare derbyvinnaren Calgary Games som även han tränades av Timo Nurmos och sköttes av Fredrica Sandberg som tävlinghäst.

Fame and Glory är den sjätte vinnaren av Svenskt Trav-Kriterium uppfödd på Menhammar Stuteri. De tidigare har varit Mignon, From Above, Jaded, Maharajah och Rokkakudo. Menhammar Stuteri gratulerar varmt samtliga i kretsen runt Fame and Glory och även de som på något sätt har bidragit till hans väg fram till segern i Svenskt Trav-Kriterium.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten