Danmarks bästa treåring

Igår söndag visade Just Hans återigen att han är den bästa danska treåringen i år när han segrade i det danska kriteriet på Charlottenlunds travbana.

Short brown line
Placeholder-bild

Sedan Maharajah-sonen Just Hans tagit över ledningen efter knappa 400 meter körda av det danska kriteriet var han aldrig i förlustfara. I elegant stil gled han undan från sina utmanare över upploppet, Just Hans tränare och kusk Bent Svendsen kunde förnöjt konstatera att han nu även har lagt en kriterieseger till sin meritlista. Bent har tidigare segrat i dansk uppfödningslöpning och i det danska derbyt.

Den treårige hingsten segrade på 1.14,7/2500 auto och förstapriset uppgick till 558 000 danska kronor eftersom Just Hans var premiechansad. Detta var Just Hans nionde seger i hans tolfte start. På bilden ser Ni Just Hans ta en av sina tre segrar på fyra starter som tvååring.

Just Hans är som nämnts ovan efter Maharajah, undan Sugarcane Hanover-stoet Elegant Lady. Uppfödare till Just Hans är Peter Fog och Menhammar Stuteri gratulerar samtliga i kretsen runt Just Hans till segern i det danska kriteriet.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Burt Seeger