Obesegrad treåring

Att ha häst till start i Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks är något väldigt speciellt för de allra flesta i travbranschen. Igår avgjordes uttagningsloppen till nämnda lopp på Solvalla och Menhammar Stuteri kan glädjas åt att vi kommer få se hästar uppfödda på Menhammar i båda loppen i år.

Short brown line
Placeholder-bild

Calgary Games halvbror Fame and Glory (efter Tactical Landing, undan Olympia Tilly) kunde i sin femte start ta sin femte seger och går därmed in i årets största lopp för de svenskfödda treåringarna som obesegrad. Denna gång gick han ett lopp utvändigt om ledaren men han hade trots detta inga problem att koppla ett säkert segergrepp in på upploppet.

Fame and Glory segrade på 1.13,3/2640 auto och den av Timo Nurmos tränade treåringen kördes som i hans tidigare starter av Björn Goop, ägare till hästen är Stall Sofo

Även i Svenskt Trav-Oaks kommer vi att få se en Menhammar-uppfödd häst. Farina bärgade sin finalplats via en andraplacering med sin tränare Johan Untersteiner i sulkyn på 1.14,0/2140 auto. Ägare till stoet är Andersfälts Förvaltning AB och Farina är efter Readly Express, undan Raffinos.

Menhammar gratulerar samtliga runt de två treåringarna varmt till de fina prestationerna och platserna i de klassiska loppen.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten