Intensiv helg

Vi har en helg framför oss med en hel del Menhammar-uppfödda hästar till start på våra svenska banor. Vi hittar fyra Menhammar-uppfödningar under Åby SM-dag på lördag och hela elva på Solvalla söndag då det körs uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks. Lägg därtill att det även startar Menhammar-uppfödda hästar på Skellefteå och Dannero under helgen så förstår Ni att vi ser fram emot helgen med spänning.

Short brown line
Placeholder-bild

Travhelgen inleds på Åby där hela sju svenska mästerskapstitlar ska delas ut. Det körs också två uttagningslopp till UET Grand Prix 2023 och i ett av dessa hittar vi Menhammar-uppfödde Erik the Phantom (se bilden). I Svenskt Mästerskap hittar vi heders hästen Brother Bill, övriga två Menhammar-uppfödda hästar denna lördag på Åby är Curie och Excellent Cleaning.

På lördag kväll körs det tävlingar på Skellefteå och där hittar vi tre Menhammar-uppfödda hästar i Cold Feet, Exhibition och Waffle.

Söndagen inleds med ett lunchtrav på Dannero dit på Ekerö uppfödda Eau Minerale och Ebullient är anmälda till start.

Störst intresse denna söndag drar naturligtvis uttagningsloppen till Svenskt Trav-Kriterium och Svenskt Trav-Oaks på Solvalla till sig. Sedan Fniss blivit struken har vi sex Menhammar-uppfödda hästar anmälda till start i uttagningsloppen till Kriteriet. Dessa är Fame and Glory, Fashion Monger, Flotilla, Free Loader, From the Hip och Funny Money.

I uttagningsloppen till Oaks hittar vi fem Menhammar-uppfödda ston anmälda till start. De är Farina, Foreign Affairs (se bilden nedan), For Real, Frustration och Full Speed Forward.

Menhammar Stuteri tillönskar samtliga tävlande ekipage under helgen ett varmt lycka till men naturligtvis hålls en extra tumme för alla de hästar som är uppfödda på gården.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten