Fina treåringar

I lördags kunde vi glädja oss åt att få se två Menhammar-uppfödda hästar sluta etta och tvåa i det nyinstiftade E3-Chansen.

Short brown line
Placeholder-bild

När i lördags E3-finalerna skulle köras på Romme inleddes tävlingsdagen med fyra avdelningar av för i år nyinstiftade E3-Chansen. I den första avdelning som var för treåriga hingstar och valacker fick vi se två Menhammar-uppfödda hästar sluta etta och två i mål.

Segrade gjorde Flotilla, valack efter Readly Express, undan Rock the Boat, som med Örjan Kihlström i sulkyn svarade för en imponerande insats. Den av Roger Walmann och av SRF Stable ägde treåringen svepte fältet över den sista långsidan från en kö position och kunde segra i överlägsen stil på 1.11,9/1640 auto. Förstapriset i loppet var på 225 000 kronor.

Bakom honom spurtade Johan Untersteiner-tränade Fashion Monger in som tvåa med Erik Adielsson som kusk. Fashion Monger är en hingst efter Panne de Moteur, undan Tunika och hans sluttid skrevs till 1.12,7/1640 auto. Han ägs av Stall D-P-Easy och Menhammar Stuteri vill gratulera samtliga inblandade i de två fina treåringarna varmt till de fina prestationerna.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten