Härlig måndag

Veckan inleddes på bästa sätt då hela sex Menhammar-uppfödda hästar segrade under måndagen.

Short brown line
Placeholder-bild

Måndagens tävlingar på svenska travbanor började med lunchtrav på Lindesberg och där kunde vi notera två segrar för Menhammar-uppfödda hästar. Gemensamt för Fame and Glory och Fniss är att de båda är treåriga hingstar samt att de tränas av Timo Nurmos. Fame and Glory som kördes av Björn Goop är efter Tactical Landing, undan Olympia Tilly medan Fniss är efter Villiam, undan Unaffected Laugh. Fniss kördes till seger av Magnus Djuse.

Det fortsatte med kvällstävlingar på tre svenska banor och här kunde vi notera ytterligare fyra segrar för Menhammar-uppfödda hästar. På Rättvik segrade det fyraåriga kallblodsvalacken Tore E. med sin tränare Jörgen Westholm i sulkyn. Tore E. är efter Järvsöviking, undan Flisan.

På Färjestad årsdebuterade sexårige hingsten Cardin (se bilden) med den äran och han vann med Jonas Gylling i sulkyn, tränar gör Elin Dalegård.

På Solänget kunde Weekend Fun ta sin tredje årsseger på sju starter för Jenni H Åsberg, tränar här gör Lars Wikström. Weekend Fun är nio år och valack, han efter Jaded, undan Exciting. På samma bana segrade också den sexårige hingsten Cold Feet som lystrar till härstamningen Panne de Moteur - Hot Pants. Cold Feet kördes av Malin Viklund och tränas av Lena Johansson.

Menhammar Stuteri gratulerar samtliga inblandade i de sex segrande ekipagen samt tillönskar dem all lycka i framtiden.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten