Härlig tävlingsdag

Igår onsdag kördes årets fjärde och sista upplaga av Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla och i en av avdelningarna fick vi se en Menhammar-uppfödd häst imponera stort.

Short brown line
Placeholder-bild

Solvalla bjöd på en mycket fin tävlingdag denna sommarkväll med fyra avdelningar av Margaretas Tidiga Unghästserie och STL Sommartrav. En av kvällens mest imponerande segrare hittade vi i de fyraåriga hingstarna och valackernas upplaga av Margaretas Tidiga Unghästserie i Excusez Moi.

På det sätt den Menhammar-uppfödde Readly Express-sonen svepte fältet över den sista långsidan fick även den kräsnaste betraktare att tappa hakan. Via en avslutning på 09,1 sista 700 upplevdes Excusez Mois seger som överlägsen och hans sluttid skrevs till 1.12,1/2140 auto.

Menhammar vill gratulera ägare Bro Byggnads AB, tränare Timo Nurmos, skötare Inga Perk och kusk Björn Goop till den strålande uppvisningen.

I samma lopp startade också Menhammar uppfödde Erik the Phantom men han galopperade tyvärr på väg in i den första svängen.

Vi hittade en tredje Menhammar-uppfödd häst i de treåriga stonas avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie i Frustration. Det av Mattias Djuse tränade stoet avslutade mycket bra för Magnus Djuse till en fjärdeplacering efter en avslutning på 10,7 sista 700, hennes sluttid blev 1.13,3/2140 auto. Det var hennes första start sedan i februari och avkomman efter Fourth Dimension, undan Overworked blir mycket intressant att följa framöver.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: ALN