Frustration från start blev glädje till slut

Margaretas Tidiga Unghästserie rullade in på sitt sjunde år och bjöd på underhållande lopp och fantastiska prestationer på Solvalla.

Short brown line
Placeholder-bild

Frustration är 3 veckor gammal på bilden.

”Värst” var kanske {Frustration}, {Frustration:money} kr, som gav sina konkurrenter ett rejält försprång när startbilen släppte fältet. Det treåriga stoet högg i galopp och tappade massor, men var ifatt sina konkurrenter 1.300 meter före mål. När Magnus A Djuse attackerade halvvarvet före mål bet det fantastiskt och sista biten avgjorde faktiskt {Frustration} enkelt via 1.12 sista varvet.
Segertiden var 1.17,1a/2.140 meter och lite extra kul är det att första föl fött på Menhammar 2023 är en helsyster till Frustration (e. Fourth Dimension u. Overworked).
{Frustration} klev över 1,5 miljoner intjänat och tränas av Mattias Djuse.

På Solvalla gladde vi oss också åt en ny magisk prestation av {Chitchat}, {Chitchat:money} kr, som tog fjärde triumfen i följd sedan han kom till Daniel Wäjersten. Det såg krångligt ut för Maharajah-sonen Chitchat halvvarvet före mål, men via en mäktig avslutning nåddes mållinjen först med minsta marginal på 1.13,6a/2.140 meter.

Vi gratulerar ägare, tränare och skötare till {Frustration} och {Chitchat} till gårdagens framgångar!

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten