Årspremiär för Margaretas Tidiga Unghästserie


Fem år, 80 lopp och nära 50 miljoner kronor.
Idag är det dags igen för succébetonade Margaretas Tidiga Unghästserie.

Short brown line
Placeholder-bild

Totalt har 49,6 miljoner delats ut till hästägarna och fyra nya vinnare koras på Solvalla idag.
Löpningsserien initierades av Menhammar, Solvalla och Svensk Travsport i samband med att Margareta Wallenius-Kleberg fyllde 80 år och fick efter fem år förlängning i ytterligare fem år där tanken om att ett tillskott för hästägarna utan insatser har tagits emot väldigt positivt.
Serien har sett stjärnor tändas och lördagen är inget undantag. Bland de treåriga damerna är vi spända på att se årsdebuterande Escada (e. Readly Express) och snabba fuxan Kayla Westwood (e. Maharajah).
Avdelningen för de treåriga grabbarna ser öppen ut, men Roger Walmann-tränade duon Bedazzled Sox och Coquaholy är förstås spännande trots mörka moln efter spårlottningen.
Det krävdes mycket höga startpoäng för att komma med i de fyraåriga stona uppgörelse, där det blir intressant att se vad Dazzling Diva (e. Zola Boko) kan uträtta i tufft sällskap.
Och förlänger Ruger (e. Readly Express) sin segerrad bland de fyraåriga grabbarna? Det är överlag fantastiskt fina unghästar som visar upp sig på Solvalla imorgon, lördag.
Övriga deltävlingar av Margaretas Tidiga Unghästerie körs 2022 på Solvalla 26 mars, 4 maj och 5 juli.


Källa: Menhammar redaktionen
Foto: