15:e raka var tredje bästa!

Det 15:e året i följd blev också det tredje bästa någonsin!
Menhammaruppfödda hästar tjänade under året 37,2 miljoner kronor världen över – vilket var det tredje bästa resultatet för Menhammar Stuteri genom historien.

Short brown line
Placeholder-bild

37.236.910 kronor straffas endast av oss själva 2013 samt 2018, men det är förstås en härlig bekräftelse på det gedigna arbete som läggs ned då resultatet var tolv miljoner bättre än året före. Det innebär att Menhammar Stuteri har toppat den svenska uppfödarligan 15 år i följd.
282 segrar under året har inneburit lika många minnesvärda stunder, men visst sticker {Calgary Games} framfart ut. Hans triumfer i såväl Derby som Europaderby innebar 6,4 miljoner då han gick igenom sin fyraåringssäsong obesegrad.
3,6 miljoner tjänade {Who's Who}, samtidigt som han på ett utmärkt sätt dubbelarbetade som fulltecknad avelshingst. Bland hans höjdpunkter var Hugo Åbergs Memorial där han var snabbast från start och Norrbottens Stora Pris där han var kvickast till slut.

Det vimlar även i övrigt av ljuspunkter att lyfta fram i vintermörkret under en tidsperiod då inget är som förut. Våra samarbetspartners har gjort ett fantastiskt jobb under året och vi passar på att tacka köpare, tränare, ägare, våra medarbetare och givetvis våra fyrbenta vänner som gör jobbet på ovalen.

Vi har kommit några veckor in i 2022 och hoppas att vi syns på banorna även i år!


Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten