Ny utmanare med fokus på häst- och gårdsförsäkringar

I december lanserar nykomlingen Dunstan ett nytt försäkringskoncept för häst- och gårdsägare i Sverige. Målet är att bli förstahandsval för de som vill kunna få lägre premier genom större kunskap. Grundarna har alla en gedigen bakgrund inom försäkringsbranschen och bland ägarna finns många namnkunniga namn från hästvärlden.

Short brown line
Placeholder-bild

Pressrelease 26 oktober, 2021

– Vi siktar på att bli ledande inom vår nisch – hästen och hästgården – inom tre år, säger Anders Mellberg, medgrundare och styrelseordförande i Dunstan.

– Idag råder näst intill ett monopol inom försäkringserbjudandet för häst och gård i Sverige. Det vill vi utmana med en ny och mer modern försäkringslösning.

Grundarna Stefan Fur, Anders Mellberg och Per Åberg har alla en gedigen bakgrund inom försäkringsbranschen. Bland ägarna finns bland annat Menhammar Stuteri, Jan Wikskär, veterinär Florian Lackner och Malin Baryard Johnsson.

– Vi har lång erfarenhet både från försäkringsbranschen, som gårdsägare, ryttare och uppfödare, fortsätter Mellberg.

– Där har vi lärt oss att nyckeln för ett tryggare, säkrare och mer ekonomiskt häst- och gårdsliv ligger i ökad kunskap.

Dunstans idé är att utmana försäkringsbranschen för häst och gård i Sverige med en ny och mer modern försäkringslösning. Kunderna kommer se detta genom det man kallar rätt premie för rätt risk. Grundkonceptet är att ökad kunskap bland kunderna förebygger skador - vilket i sin tur gör att dessa kan få en lägre premie.

- Vi är ett bolag gjort av häst- och gårdsmänniskor – för häst och gårdsmänniskor, säger Stefan Fur, medgrundare av Dunstan.

- Vår personliga kunskap om livet på gården med häst gör att vi kan skapa lösningar för våra kunder som ger en större säkerhet och trygghet. Det i sin tur förebygger skador och olyckor.

Ägare från hästvärlden

Vid sidan av grundarna har även ett antal investerare med bakgrund i hästbranschen köpt aktieposter. En av dessa är Malin Baryard Johnsson.

- Det viktigaste varje dag av mitt liv är att hästarna är friska och mår bra. Deras hälsa är hela tiden min topprioritet och jag gillar verkligen Dunstans tänk om att utbilda och premiera hästägare och kunder så att de kan göra allt för att hålla sina hästar friska och glada.

 

Om Dunstan AB

Dunstan är ett nystartat bolag med huvudkontor i Jönköping. Företaget arbetar uteslutande med försäkringslösningar till häst- och gårdsägare och erbjuder ett försäkringskoncept där kunskap, hållbarhet och skadefrihet gynnar såväl hästen som gårdsägaren.

Idén om Dunstan föddes i stallet innan ett ridpass. Vännerna Stefan Fur och Anders Mellberg började prata om hur man skulle kunna skapa ett modernt försäkringserbjudande där kunskap om hästen och gården stod i fokus för människornas och hästarnas bästa. Dagen efter ringde Anders Per Åberg och Dunstans resa hade tagit sin början.

I maj 2021 grundades Dunstan AB och kontakter med försäkringsgivare etablerades. Under december 2021 lanseras företagets produkter. Dunstan AB blir en självständig försäkringsförmedlare som står under tillsyn av Finansinspektionen.

 

För mer information, kontakta:

Dunstan AB

Anders Mellberg, medgrundare och styrelseordförande
anders.mellberg@dunstan.se
Tel: 070-106 32 00

Stefan Fur, medgrundare
stefan.fur@dunstan.se
070-699 53 41

Per Åberg, medgrundare
per.aberg@dnovolaw.com
070 – 601 81 45

Per Åberg, Anders Mellberg och Stefan Fur har arbetet länge med både försäkringar och hästar. Nu har de grundat Dunstan som har som mål att bli en stor aktör när det gäller gårds- och hästförsäkringar i Sverige.

Källa: Dunstan AB
Foto: Menhammar/Dunstan AB