Calgary Games tar sikte mot Europa

Han vann Svenskt Travderby i läcker stil.
Nu tar Calgary Games, {Calgary Games:money} kr, sats mot Europaderbyt men också mot "avelsboxen" på Menhammar.

Short brown line
Placeholder-bild

Kvalet på Solvalla blev en formsak. Jorma Kontio styrde till ledningen efter 550 meter och sedan var det spel mot ett mål. I joggande stil noterades {Calgary Games} för 1.12,1a/2.140 meter i åttonde raka segern från debuten.

Finalen av Europaderbyt, Grand Prix de l'U.E.T. avgörs på Åby 9 oktober med två miljoner till vinnaren där tolv fyraåringar gör upp.
{Calgary Games} gör det med nygammal delägare. Menhammar Stuteri har fött upp {Calgary Games} och har återköpt en del av hästen från Timo Nurmos.
– Vi är väldigt glada över att ha fått köpa in oss i {Calgary Games}. Han har varit på Menhammar några gånger för tester och allt ser bra ut. Jag hoppas att han får verka i aveln redan nästa år, sade Menhammars stuteriveterinär Johan Hellander i Solvallas vinnarcirkel.

Och så blir det: Calgary Games kommer attt fortsätta att tävla i regi Timo Nurmos men kommer också att kombinera tävlandet med avel under 2022.

Vi öppnar nu boken för betäckningar 2022. Det är "först till kvarn" som gäller. Bokningsavgiften är 5 000 SEK och levande fölavgiften 70 000 SEK (exkl. moms). {Calgary Games} kommer att vara tillgänglig med både färsk och fryst sperma. Välkommen att boka ditt sto till Calgary Games!


Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten