Sista för året – men vi har bara sett början!

I kväll avgörs sista omgången i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla – men det är också avstampet för fem nya år i den populära serien där nästan 50 miljoner kronor betalats ut till hästägarna sedan 2017.

Short brown line
Placeholder-bild

– Idén kom ju i samband med att jag fyllde 80 år. Jag hade haft så roligt med travet och ville gärna ge något tillbaka, både till travsporten och till Solvalla. Men det blev bättre än vad jag vågat hoppas på. Och det känns spännande med fem nya år, jag hoppas på förlängning även efter det, säger initiativtagaren Margareta Wallenius-Kleberg.
Inför kvällens tävlingsomgång i Margaretas Tidigare Unghästsserie har det körts 76 lopp och delats ut över 46 miljoner.
– Det är ju fantastiskt! Tanken var ju att serien skulle vara utan insatser från hästägarna, helt enkelt ett tillskott och det är jag väldigt glad för att vi lyckats med, fortsätter Margareta.
Margaretas Tidiga Unghästserie är ett samarbetsprojekt mellan Menhammar Stuteri, Solvalla och Svensk Travsport.

Precis som vanligt får vi se topphästar tävla i serien, onsdagkvällen på Solvalla är inget undantag.
Bland de treåriga hingstarna håller vi kanske en extra tumme för våra uppfödningar {Daven Port} och {Dartboard}, men motstånd saknas verkligen inte. Lee Harvey Bros (e. Readly Express) visade stora resurser efter galopp i E3-kvalet.

Vinnaren av Svensk Uppfödningslöpning, Islay Mist Sisu (e. Beer Summit) har en fin uppgift om än något knepigt utgångsläge. Hon jagas främst av Okira Bo (e. Cantab Hall) som senast mötte hingstarna i finalen av Breeders Course.

Spännande {Cash and Carry} jagar femte segern i sjätte starten sedan hon ifjol såldes på MenhammarOnlinesales bland de fyraåriga stona där hon har sällskap av likaledes Menhammar-uppfödda {Crevisse} som brottas med en tolva på vojlocken.

Avslutningen för de fyraåriga hingstarna krävde en bit över 2.000 startpoäng att komma med i. Mellby Illusion (e. Explosive Matter) har imponerat, men här springer ett gäng segervana herrar ihop om förstapriset på 300.000 kronor.

Vi önskar alla ett stort lycka till ikväll!

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: