Jocose har gått bort

Topphingsten, topphästen och en fyrbent hjälte på Menhammar Stuteri har fått somna in.

Short brown line
Jocose

Jocose

18-årige Jocose betar numera på de evigt gröna ängarna, men hans avtryck på tävlingsbanan, i aveln och framförallt på Menhammar kommer att leva kvar länge.

Jocose föddes 2002 på Menhammar och tävlade i toppen under fem säsonger.

Som treåring vann han Big Noon-Pokalen och var trea i Svenskt Travkriterium.

Som fyraårig var han tvåa i Derbyt och som äldre vann han final i Gulddivisionen och tog sig till två Elitlopp! I Elitloppet satte han sitt rekord 1.10,7 och totalt inbringade karriären 4.836.027 kronor.

Jocose har verkat i aveln sedan 2010, men fått små kullar, men ändå kunnat visa sin storhet. Bland hans 135 svenskfödda avkommor hittar vi fem miljonärer där stoet Activated tillhör sin årgångs absolut bästa. På meritlistan finns Drottningens Pokal och Stochampionatet, vilka bidragit till över sex miljoner intjänat och Activated är det vinstrikaste stoet som fötts upp på Menhammar!

Jocose drabbades av tarmstörningar i måndags, hans tillstånd förbättrades av medicinering. Tyvärr förändras detta under onsdagen och Jocose fick somna in lugnt och stilla.

Jocose kommer på Menhammar för alltid vara saknad, men aldrig glömd!

Senare på kvällen hyllade Mi Ma Ohrtus pappa Jocose. Tvååringen e. Jocose – Quantum Octavia spurtade hem Breeders Crown på Solvalla och lade ytterligare 175.000 kronor till sin bankbok. Segertiden var strålande på det kladdiga underlaget;1.16,1a/2.140 meter.

Och det gjorde också Chestnut när han vann lopp 1 på Solvalla för Oskar Kylin Blom. Chestnut är en fux (naturligtvis...) e. Jocose u. Quandary. Det blev en mycket fin hyllning till Jocose!

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: Emine Lundsten