Menhammar OnlineSales 2020 blev en succé

Auktionsrekord för Menhammar OnlineSales 2020!

26 hästar från Menhammar och fyra hästar från Annemanna såldes för rekordpriser första upplaga av Menhammar OnlineSales. Snittpriset på 556 500 kronor är det högsta någonsin för en hästauktion i Europa.

Short brown line
Placeholder-bild

Just nu är jag bara glad. Vi har jobbat snabbt för att ta fram ett helt nytt koncept och det blev fantastiskt till slut, säger Margareta Wallenius-Kleberg.

Menhammar OnlineSales skapades under våren och försommaren för att kunna erbjuda en hästauktion ”så nära live som möjligt” under den pågående Corona-pandemin. Resultatet kom under söndagskvällen då auktionen avslutades i en livesändning på menhammaronlinesales.se. Auktionens tredje häst Eireann (från Annemanna) blev den första som gick över en miljon kronor, men det blev långt i från den sista. Sammanlagt såldes fem hästar för över en miljon kronor och dyrast blev East Ward (Maharajah-Way Out West u. Chapter Seven) som Lennart Ågren köpte för 1,8 miljoner.

Det här konceptet har tagits fram mycket snabbt varför det är extra skönt att det fungerade i kväll. Priserna blev fantastiska, konceptet funkade, vi lärde oss en del både under vägen och i kväll. Jag tror inte att vi såg det här för sista gången, säger Menhammars stuterichef Johan Hellander.

Medianen på de sålda hästarna var 400 000 kronor och snittpriset blev rekordhöga 556 500 kronor. Annemanna sålde fyra hästar och två av dem gick för över en miljon kronor. Eireann var dyrast med 1 175 000 kronor. Annemanna är Annika Bootsman Klebergs stuteri.

Det roligaste i kväll var att se lyckan i mamma Margaretas ögon. Att vi vågade gå den här vägen och dessutom till slut rodde det i land. Jag tycker det var en fantastisk upplevelse och jag hoppas att budgivarna och tittarna tyckte detsamma, säger Annika Bootsman Kleberg.

Menhammar OnlineSales skapades för att göra upplevelsen med auktioner roligare och bättre. Och för att skapa något som branschen kan ta en del av i framtiden.

Just nu är det så skönt att vi gick i mål. De reaktioner vi fått har varit väldigt positiva, säger Johan Hellander.- Jag vill också passa på att tacka för alla gratulationer som vi har fått och framför allt tacka alla budgivare och köpare. Det har varit en fantastisk positiv respons!

Alla resultaten med köpare finns i listan nedan:

Menhammar OnlineSales är ett samarbetsprojekt mellan Menhammar Stuteri AB, Annemanna AB och TR Media tillsammans med underleverantören Stream Rocket. Trottex har anlitats för det administrativa arbetet före och efter auktionen.

För mer information kontakta:
Johan Hellander, stuterichef Menhammar Stuteri AB, 070-7720524
Petri Johansson, affärsområdeschef TR Media AB, 072-0769022

Källa: Menhammar redaktionen
Redaktör: JH