Teknikproblem Menhammar OnlineSales

Felsökning pågår och ambitionen är att återuppta auktionen igen på söndag 12 juli klockan 19.00.

Short brown line

Oerhört tråkigt såklart och vi ber om ursäkt för det. Vi spände bågen och den brast, men vi spänner en till, säger Menhammars stuterichef Johan Hellander.

Web-tv-sändningen med Johan Lindberg, Per Skoglund och Patrick Wickman skulle inledas klockan 18.45. Då hade tekniken bakom sajten strulat i cirka 15 minuter. Den första hästen på auktionen, kallblodet Erume, hann också säljas för 875 000 kronor innan tekniken satte stopp för en fortsättning

- Det är det dyraste ett kallblod har sålts på en auktion någonsin. Just då kändes det otroligt. Tyvärr fick vi kort senare skjuta upp auktionen. Först tillfälligt, men sedan till 12 juli. En auktion ska vara säker, rättvis och man ska kunna lita på tekniken. Vi kunde inte säkerställa det varför vi fick backa, säger Johan Hellander.

- I kväll söndag vet vi inte varför det inte fungerade. Våra tekniker försökte lösa det under kvällen, men fick istället sätta sig och göra en rejäl felsökning, säger Petri Johansson på TR Media.

De bud som är lagda – alla 29 hästar som är kvar att sälja har bud på sig – kommer att ligga och det kommer att vara möjligt att lägga bud fortsatt under veckan.

- Vi har helt enkelt skjutit fram tiden för auktionens avslut. Nu kör vi på söndag 12 juli, samma tid och samma plats, men en vecka senare än vi tänkt. Det var väldigt mycket folk inne på sajten och sett till de bud vi fått känns det som att det är många som tycker att det här nya konceptet är spännande, säger Johan Hellander.

För mer information kontakta:

Johan Hellander, stuterichef Menhammar
070-7720524
johan.hellander@menhammar.com

Petri Johansson, affärsområdeschef TR Media
072-0769022
petri.johansson@milemedia.se

 

TECHNICAL PROBLEMS CAUSE MENHAMMAR ONLINESALES 2020 TO BE POSTPONED TO 12TH OF JULY

The online auction Menhammar OnlineSales is postponed to the 12th of July due to technical problems with the auction site. All the bids that have already been placed remain and the auction site remains open for further bidding until next Sunday. We truly apologize for any inconvenience this delay may have caused.

If you have placed a bid and have any questions related to this, please do not hesitate to contact Johan Hellander at Menhammar Stuteri AB, +46 70 7720524, johan.hellander@menhammar.com.


Källa: Menhammar redaktionen
Redaktör: JH
Foto: Emine Lundsten