Vindsnabba rekord-debutanter!

Vårtecken dyker upp överallt i vårt avlånga land och inte minst på travbanorna där talangfulla treåringar är det säkraste kortet – från Kramfors (Dannero) till Stockholm (Solvalla).

Short brown line
Chestnut e. Jocose.

Chestnut e. Jocose.

Chestnut (e. Jocose – Quandary) är förstås fux och debuten i påsk var av det vassare slaget. Oskar Kylin Blom tränar treåringen som bytte ägare på Kriterieauktionen 2018 för 110.000 kronor. Välkända tv-duon Per Skoglund och Paula Ahlström äger Chestnut som inledde utvändigt om ledaren, men tog över knappa varvet kvar. Väl där utsattes han för rejäl mangel, men stegade bara ifrån till slut efter ruggiga 1.12,4 sista varvet!

Crevisse e. One too Many

Crevisse e. One too Many

Crevisse (e. One too Many – In The Shell) fick något enklare resa till vinnarcirkeln på Solvalla i onsdags, men tvingades till än tuffare segertid i sin debut. Claes Sjöström styrde till ledningen och höll sedan undan för vilt jagande konkurrenter på 1.15,1a/2.140 meter. Enligt vår erfarenhet är det den snabbaste debutanttiden för ett treårigt sto över medeldistans med bilstart i Sverige någonsin!

Även Crevisse såldes på Kriterieauktionen och Claes Sjöström fyndade åt ägarna i Easy KB för 50.000 kronor.

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: ALN: Girlpower HB & Tommy Andersson