Höga priser på Menhammar OnlineSales 2022

Godot, uppfödd av Annemanna, blev toppnumret på Menhammar OnlineSales 2022.
Conrad Lugauer betalade 2 050 000 för sonen till Maharajah och Hanna.

Short brown line
Placeholder-bild

Sammanlagt såldes 39 hästar med ett snittpris på 417 564 kronor.
- För oss som uppfödare är det här en fantastisk kväll och jag hoppas och tror att köparna också tycker det, säger Margareta Wallenius-Kleberg.

Den tredje upplagan av Menhammar OnlineSales selektauktion inleddes, precis som den har gjort sedan premiären för två år sedan, med ett kallblod. Hingsten Gör Som Jag Vill (e. Järvsö Björn u. Lax Vilja) såldes efter en intensiv budgivning för 550 000 kronor till Robert Skoglund. Priset är en bit från Erumes rekordnotering 2020 (875 000 kronor) men är ett av de högsta någonsin för ett kallblod på en publik auktion.

Tre hästar såldes för mer än en miljon kronor där alltså Godot blev dyrast. Efter en väldigt tuff slutduell mellan två budgivare föll klubban på 2 050 000 kronor och köparen, som offentliggjordes som vanligt direkt efter budgivningen, visade sig vara Conrad Lugauer. Försäljningssumman var en rekordnotering för Annemanna.
- Det är fantastiskt för hela vårt team som gör ett enormt jobb. Vi har inte så många hästar varje år, men vi försöker hålla hög kvalitet, sa Annika Bootsman Kleberg.
- Min puls är väldigt hög och jag kunde aldrig tro att det skulle bli så här bra.

Hingsten Getting Rid Of (e. Walner u. Rub It Out) köptes av Kjell Sten för
1 325 000 kronor. Sjusiffrigt blev det också när stoet Great Pride (e. Maharajah u. Dea Pride) var uppe i ringen. För en miljon kronor gick hon till hästägare hos Reijo Liljendahl.
Stoet Grab the Chance (e. Trixton u. Opportunity) köptes av Giggling AB för 800 000 kronor vilket är lite speciellt då Margareta Wallenius-Kleberg också står bakom Giggling AB.
- Menhammar säljer de allra flesta hästarna som föds varje år, men i ibland vill Margareta, av olika privata anledningar, behålla en individ och tävla och väljer då att ”göra som hon vill” i sitt eget bolag, Giggling AB. Det här var ett sådant fall, säger Menhammars stuterichef Johan Hellander med ett leende på läpparna.

Total försäljningssumma var 16 285 000 SEK, medelpriset 417 564 SEK, medianpriset 275 000 SEK och försäljningsprocenten 91 % (39 av 43 utbjudna hästar).
Alla försäljningar med pris och köpare finns redovisade på www.menhammaronlinesales.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

För mer information kontakta:

Johan Hellander, stuterichef Menhammar
070–7720524
johan.hellander@menhammar.com

Petri Johansson, affärsområdeschef TR Media
072–0769022
petri.johansson@milemedia.se

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: