Daniel Olsson blir försäljningschef på Menhammar

Menhammar Stuteri förstärker och vi utökar vår försäljningsavdelning när travtränaren, kusken och trav-tv-personligheten Daniel Olsson anställs som försäljningschef från och med 1 februari.
- Daniels profil passar väldigt bra ihop med Menhammars. Vi är jätteglada att han vill bli en betydande del av oss, säger Margareta Wallenius-Kleberg.

Short brown line
Daniel Olsson Menhammar OnlineSales

De senaste åren har Daniel Olsson varit en av trav-tv:s mest populära experter. Under samma tid har Menhammar Stuteris verksamhet ökat i omfång både gällande avel och inte minst genom utvecklingen av auktionsplattformen Menhammar OnlineSales.
- Menhammar har varit ett monument i svensk travsport under extremt lång tid. Jag kommer ihåg när jag gick tränarkursen på 90-talet och var på studiebesök på Menhammar, hur jag imponerades av verksamheten då. Idag är Menhammar ännu mycket längre fram och är ett av de ledande stuterierna i världen, säger Daniel Olsson.
Daniel Olsson har en bakgrund som såväl tränare, kusk, uppfödare i mindre skala och de senaste åren har han ofta varit synlig i svensk trav-tv:s sändningar. Han har varit nummer ett i alla svenska sändningar från Frankrike, men också synts i TV4 i såväl V75- som storloppssändningar.
- Det har varit det svåraste när den här chansen dök upp. Jag har trivts otroligt bra på Kanal 75 som producerar tv-sändningarna, men samtidigt är det här en ”once-in-a-lifetime-möjlighet”. Det är fantastiskt stimulerande, en sådan här chans går inte att tacka nej till.
För Menhammar betyder anställningen av Daniel Olsson att försäljningssidan förstärks.
- Vi har Roland Davidsson som burit ett tungt lass när det kommer till försäljning. Nu kliver Daniel in som en förstärkning i form av försäljningschef. Det är en nödvändig förändring att bli fler då vi fått se verksamheten växa och bli ännu bättre. Tänk att vi hade fyra hingstar här hemma som blev fulltecknade i fjol, säger Margareta Wallenius Kleberg.
- Det är också 80 ettåringar som ska hitta nya ägare varje år samtidigt som hingstparken saknar motsvarighet i Europa. Dessutom finns Menhammar med på många andra ställen, jag tänker till exempel på Margaretas Tidiga Unghästserie och Menhammar Online Sales. Jag är otroligt laddad, säger Daniel Olsson.
Tjänsten tillträds från och med 1 februari vilket innebär att vi då kommer få se mer av Daniel Olsson på Menhammar och mindre i trav-tv.
- Prix d’Amerique blir min sista ordinarie sändning. Ett lopp som Menhammar i form av Maharajah var med och vann 2014. Det här var inte väntat, men desto roligare. Att få vara med och göra Menhammar ännu bättre ska bli väldigt roligt.

Fakta: Menhammar Stuteri föder varje år upp cirka 80 travföl. De allra flesta säljs på auktion, numera på den egenutvecklade auktionssajten menhammaronlinesales.se. I hingstparken finns 15 hingstar varav åtta på heltid bor på Menhammars mark. Menhammar har varje år sedan 2007 varit Sveriges mest framgångsrika uppfödare.

För mer information:
Johan Hellander, stuterichef Menhammar Stuteri
070-7720524
Daniel Olsson

070-5845080

Källa: Menhammar redaktionen
Foto: