Topphelg i Eskilstuna

Det blev en Breeders Crown-helg i Eskilstuna som sent ska glömmas!

Brother Bill (e. From Above – Clear As A Bell) har seglat upp som aspirant på titeln Årets Treåring efter en fantastisk höst innehållande andraplatsen i Kriteriet och nu visade han verkligen vem som var bäst i Breeders Crown-finalen.
Jorma Kontio placerade den Timo Nurmos-tränade hingsten i ledningen och behövde sedan aldrig plocka fram några överväxlar för att hålla övriga på behörigt avstånd över upploppet. Brother Bill lade ytterligare 1,6 miljoner till sin prissumma och passerade fyra miljoner intjänat!

Whipped Eggs (e. Ready Cash – Omelette) är stark som få och i ett stayerlopp drog Per Lennartsson fältet sönder och samman. Robert Bergh tränar den här femåringen som verkligen är på hastig marsch genom klasserna.

Med en sadel på ryggen har Tobacco (e. Going Kronos – Smokeslikeachimney) fått nytändning på karriären. Efter tre montéstarter är Tobacco obesegrad och i Eskilstuna såg han om möjligt bättre ut än någonsin. Lina Leek har gjort ett fantastiskt jobb med sjuåringen som reds till vinst av Emilia Leo.

Elithingsten Maharajah hade också en weekend av högsta klass. Det började med Appaloosa (e. Maharajah – Quadrupedans) som för Bo Falsig spurtade hem ett välbetalt försök i Mälardalscupen. Appaloosa såg grym ut hela loppet och när Falsig lät henne spela ut speeden var hon smått överlägsen vid målgång.

Maharajahs framgångar fortsatte under lördagen med Harran Boko som för Conrad Lugauer flög ifrån sina motståndare redan i slutsvängen för att vinna bronsdivisionen på 1.13,5/2.140 meter voltstart. Och från Gotland kom Echo Gamble, tränad av Roger Hassborg, som trots en tolva på vojlocken rundade allt i klass II-försöket.
Maharajah har totalt haft sagolika 227 vinster under 2019!

Ett stort grattis till alla inblandade i de fina hästarna!

Källa: Menhammar redaktionen Foto: Mia Törnberg/Sulkysport
Datum: 2019-11-11