Readly Express satsar mot Elitloppet, avel därefter

Nu är det bestämt! Readly Express kommer att fullt ut satsa mot en start i Elitloppet 2019. Detta kommer också att bli hans sista start i tävlingskarriären eftersom han direkt därefter, kommer att övergå till avel på heltid.

Ägaren till Readly Express, Bro Byggnads AB, skriver i ett pressmedelande följande:

”Vi är helt överens med Timo Nurmos om att Readly Express till 100 procent skall matchas mot Elitloppet 2019 sista helgen i maj. Det är en dröm, som för alla hästägare, att få delta i Elitloppet. Detta blir också den sista starten för Readly Express då han efter Elitloppet, delvis med nya ägare, övergår till avelsverksamhet på Menhammar Stuteri.”

Vi är alla medvetna om att mycket kan hända och att det är en lång väg kvar till dess att startbilen släpper finalfältet i Elitloppet sista söndagen i maj 2019. Menhammar håller naturligtvis alla tummar för att Readly Express då är en av de åtta som gör upp om segern och att han då också får visa att han är en världsklassartist även över sprinterdistans!

Menhammar har fram till nu fört en lista över de stoägare som anmält intresse av att eventuellt betäcka med Readly Express under 2019. Vi kommer under de närmaste två veckorna att kontakta Er alla för att eventuellt bekräfta en bokning till Readly Express.

Betäckningsavgiften 2019 är 5 000 SEK vid bokning och 85 000 SEK vid levande föl, moms tillkommer. Betäckningsverksamheten påbörjas i veckan efter Elitloppet 2019. Fryst sperma finns inte tillgängligt under 2019.

Källa: Menhammar
Datum: 2019-02-16