Readly Express – med komplett cv

Att kalla Readly Express komplett känns som ett understatement.
Ett blygsamt användande av adjektiv.

Men när han tog sin första sprinterseger i första försöket över engelska milen innebar det också att han slagit världseliten över alla distanser. I pittoreska Cagnes-sur-Mer gjorde världseliten upp på söndagen i Grand Criterium de Vitesse. Björn Goop hade ett, på just denna bana, förrädiskt innerspår, men löste uppgiften på alldeles strålande sätt. Readly Express fick bida sin tid i tredje ytter i högt uppdrivet tempo och över det långa upploppet avgjorde han på mod och styrka. Segertiden 1.08,9a/1.609 meter var tangerat den snabbaste på fransk mark.

– Nu är Elitloppet det stora målet, men hästen ska ha något lopp innan den uppgiften, sade tränare Timo Nurmos. I och med segern har Readly Express vunnit Kriteriet, Derbyt och Prix d’Amérique över stayerdistans, Prix de France över medeldistans och Criterium de Vitesse över sprint. 25:e segern i 35:e starten var ett faktum och nu återstår bara några få lopp för Readly Express innan han lägger skorna på hyllan för att bli avelshingst på heltid på Menhammar. 

Ett stort grattis till Readly Express, Timo Nurmos, Björn Goop, ägarna Kirsi & Rolf Andersson och självklart skötare Inga Perk. 

Källa: Menhammar redaktionen Foto Kanal75/Thomas Blomqvist, TRbild
Datum: 2019-03-11