Menhammar Stuteri söker stallchef

Menhammar Stuteri föder upp, tränar, tävlar och säljer förstklassiga travhästar. Här bedrivs också hingsthållning, jordbruk samt en mindre köttdjursuppfödning för växelbete och för att hålla sjö nära marker öppna. På stuteriet, som utgör kärnan i Menhammars verksamhet, finns ett hundratal egna avelsston och föl, 80 ettåringar samt 6 hingstar. Totalt på gården finns det cirka 300 hästar.

Vi söker nu en engagerad stallchef till vår verksamhet på gårdarna Granskog, Norrby och Lindby.

Beskrivning av tjänsten
Som stallchef är Du direkt underställd stuterichefen. Verksamheten med uppstallning av såväl egna som gästande avelsston och egna unghästar är lokaliserad på tre olika gårdar på Munsö och Adelsö cirka 10 km från Menhammar gård.

I arbetsuppgifterna ingår: 

  • Personalansvar och arbetsledning för medarbetare i stallet, för närvarande 10 helårsanställda medarbetare (ex. ansvar för schemaläggning, veckovisa arbetsplatsträffar och tillse att det dagliga arbetet fungerar).
  • Ansvar för de hästar som är uppstallade på Granskog, Norrby och Lindby (ex ansvar för att planera betessäsong, inventera foder och säkerställa utfordringsrutiner, planera placering för hästarna i stallar och utedrifter, planera och genomföra betäckningssäsongen i samarbete med gårdens andra stallchef och veterinär, planering och genomförande av fölövervakning). 
  • Ansvar för kundkontakter med stoägare.
  • Ansvar för att ett systematiskt arbetsmiljöarbete bedrivs på ett aktivt sätt. 
  • Andra inom ansvarsområdet förekommande arbetsuppgifter vid behov.

 

Kvalifikationer
Vi vill att Du har relevant utbildning såsom gymnasie- eller högskoleutbildning som hästskötare, hippolog, lantmästare, agronom eller motsvarande. Alternativt stor dokumenterad arbetslivserfarenhets av liknande arbetsuppgifter.
Vi söker Dig som har minst 3 års praktisk erfarenhet av att jobba med hästar. Du bör ha erfarenhet av stuteriverksamhet. Då tjänsten innebär personalansvar bör Du ha god erfarenhet av ledarskap, gärna inom stall eller annan grön näring. Stor vikt kommer läggas vid Dina personliga egenskaper. Körkort B krävs.

Kompetenser
För att lyckas i Ditt uppdrag vill vi att Du kommunicerar på ett enkelt, tydligt och rakt sätt, har ett förtroendeingivande bemötande och ett stort engagemang. Vi lägger vikt vid Dina ledaregenskaper och förmåga att motivera och förse andra med förutsättningar att nå gemensamma mål. För att trivas i rollen uppskattar Du flexibilitet och varierande dagar. Vi tror också att Du är ansvarstagande och noggrann i Ditt arbete.

Övriga kunskaper
Behärskar Officepaketet samt är van att arbeta i en digital miljö.
Svenska flytande i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Vad vi erbjuder
Som anställd på Menhammar erbjuds Du flera förmåner; tjänstebostad, tillgång till gym, hälsokontroller och Rikskortet lunchförmån för att nämna några. Du kommer få ta del av ledarskapsutbildning samt introduceras till Din nya arbetsplats med en välplanerad introduktion.

Vi har löpande urval och intervjuer så skicka gärna in din ansökan redan idag.  

Har Du frågor om tjänsten är Du välkommen att kontakta Stuterichef Johan Hellander på tel. 070-772 05 24  eller e-mail johan.hellander@menhammar.com. Det går även bra att kontakta HR Partner susann.lejon@soyagroup.com

Ansök genom att klicka här.

Välkommen med  Din ansökan!

Källa: Menhammar Stuteri
Redaktör: Susanne Lejon
Datum: 2019-12-02