En magisk kväll på Solvalla

Det må vara så att Jubileumspokalskvällen skrudas i orangea färger, men detta med en hel del gröna nyanser. Det känns förstås synnerligen spännande att se Who's Who (e. Maharajah) i Jubileumspokalen och Menhammar Stuteri är i högsta grad aktuella denna förhoppningsvis underbara sensommarkväll där det bland annat avgörs…

…Prix Maharajah – European Championship for Mares
Europas bästa ston i en härlig uppgörelse där Mellby Free för första gången ställs mot internationella äldre damer. Vi har tjusats av fuxiga dansk-schweiziskan Uza Josselyn som har fördel sedan spåren delades ut.

…Big Noon-Pokalen
Fem treåringar på start. Sju fyraåringar på tillägg. Räkna med full fart hela vägen när hjälten Big Noon hedras för 35:e gången. Big Noon är för övrigt alltid aktuell på Solvalla – han har fått stå modell för banans logotype!

…Energetics Lopp
Härlige Energetic hedras med ett montélopp. Menhammar-uppfödde Energetic tjänade över 7,5 miljoner kronor och deltog två gånger i den tuffaste av alla montélopp; Prix de Cornulier. På onsdag håller vi kanske en extra tumme för finska Magnifico, fallen efter ”vår” Zola Boko.

…Wallenius Cup
De treåriga stona sprintar om 150.000 kronor och i startfältet finns Maharajah-dottern Queen Roc som Rikard N Skoglund inleder med från perfekt startspår.

…Jäntungens Lopp
Få ston har betytt mer för svensk kallblodssport – Jäntungen, ägd av Olof Wallenius, är fjärdemor till självaste Järvsöfaks! Jäntungens Lopp ger ston 20 meters försprång mot grabbarna. Räcker det för att hålla undan och ta hem förstapriset på 200.000 kronor?

Vi önskar alla lycka till och ser fram emot en fantastisk avslutning på sommarens stortrav!

Källa: Menhammar redaktionen Foto: Claes Kärrstrand
Datum: 2019-08-11