Alla var Behind Bars – igen!

Jonna Träskvik, Behind Bars, Viktor Lyck och delägaren Leif Mählqvist.

Treårige Behind Bars (e. From Above) är alltjämt obesegrad efter två starter. Lillebrodern till Derbytrean Alone var överlägsen även i andra starten på Solvalla och även om vägen till vinnarcirkeln inte varit spikrak så är den självklart kantad med en historia.

Behind Bars såldes på Wenngarn Yearling Sale och kom i träning hos Svante Båth. Ett löfte, men oturen var framme som tvååring och hästen fick en smäll på en böjsena.
– Det var god prognos, men det skulle ta tid och ägaren ville inte vänta. Då fick vi möjlighet att köpa hästen. Jag gillade ju honom skarpt, berättar Viktor Lyck som suttit i sulky vid båda triumferna. Det var ganska precis ett år sedan och Behind Bars har fått den tid han behövt. Viktor Lyck är försteman hos Svante Båth i Knivsta och tränar Behind Bars där tillsammans med sin sambo Jonna Träskvik, även hon anställd av Båth.
Behind Bars har inte varit så många gånger inne på banan och blir bättre för varje gång. Det känns förstås jättekul att det fungerat så här bra så här långt, berättar Lyck.

Källa: Menhammar redaktionen
Datum: 2019-11-07