Who's Who går i pappas spår!

Maharajah-sonen Who's Who, u. Reality Pride, har många gånger jämförts med sin far angående utseendet och nu kan han även göra det som tävlingshäst.

Igår tog Who's Who nämligen en övertygande seger på 1.12,5a/2640 meter i uttagningslopp till Svenskt Trav-Derby och lär bli favorit i finalen den 2 september, vilket även Maharajah var. Så frågan är om han fullföljer med seger i finalen som sin far!?
Örjan Kihlström körde den Pasi Aikio-tränade Maharajah-hingsten som på 14 starter (8-1-0) har tjänat 956.260 kronor. Ägare är Travkompaniet tillsammans med Menhammar Stuteri.

Vi fick även med en uppfödning i Derbystoet då Peter Untersteiners Veroni, e. Maharajah u. Karamella, spurtade in till andraplatsen på 1.13,0a/2140 meter bakom den troligare favoriten i finalen Vamp Kronos.

Våra avelshingstar firade också fina framgångar.Maharajah hade en toppkväll och fick med tre avkommor till Svenskt Trav-Derby och två till Derbystoet.
I uttagningslopp till Svenskt Trav-Derby höll Bo C. mycket tappert som knappt slagen tvåa på 1.13,1a. Transcendence vann trots tredjespår första 800 meterna och resten av loppet utvändigt utan rygg och så Who's Who. I Derbystoet övertygade Maharani de Baroda vid seger efter ett starkt slutvarv i spåren och ovan nämnda Veroni.

Going Kronos-sonen Mellby Fire vann sitt uttagningslopp på 1.13,0a/2640 meter och i Derbystoet fick Going Kronos med Mellby Fashion.

Vi gratulerar samtliga inblandade kring hästarna och önskar stort lycka till söndagen den 2 september.

Källa: Menhammar redaktionen Foto: Jeannie Karlsson/Sulkysport
Datum: 2018-08-23