Framgångar både här och ”over there”!

 

Den enda avkomman i USA efter Maharajah är 3-årige Midnight Express, u. Truly Devoted. I fredags tog han årets tredje seger, då han med Oskar Florhed i sulkyn åkte undan till en överlägsen seger med 13 längder(!) på 1.13,4a på Goshens 800-metersbana. 

Åka Svanstedt tränar och ägare samt uppfödare är Olle Levén, som ni kan läsa mer om här: USTA artikel

I fredags kväll avgjordes även E3 Consolation på Färjestadstravet och i sto-klassen segrade Activated, e. Jocose u. Marelle. Björn Goop fick bestämma tempot i ledningen till 1.19,9 det första varvet och efter ett snabbare slutvarv segrade de enkelt på 1.15,5a/2140 meter. Fredrik Wallin tränar den fina 3-åringen som nu tjänat 780.630 kronor.

Även i klassen för hingstar/valacker blev det Menhammar-framgång då Going Kronos-sonen Betting Gangster segrade på finfina 1.13,1a/2140 meter, efter att Carl Johan Jepson kört till ledningen på första långsidan efter en snabb öppning (1.09,5/500).
Betting Gangster är född och uppvuxen på Menhammar.

Samma kväll fick vi se en annan imponerande vinnare, då Address Book, hingst 3 år e. One too Many u. Letter Writing, segrade med tio(!) längder för sin tränare Johan Untersteiner. Johan tog det lugnt från start men avancerade successivt framåt och fick överta ledningen ganska tidigt. Segertiden blev fina 1.15,3a/2640 meter, vilket är den snabbaste tiden i år för en 3-åring över lång distans. Det var tredje raka segern för den lovande One too Many-hingsten och Johan siktar på höstens storlopp med den kapable 3-åringen. 

Vi gratulerar alla runt hästarna till de fina segrarna.

Källa: Menhammar redaktionen Foto: ALN
Datum: 2018-07-01