Vi önskar 2-åringarna från A-kullen lycka till på lördag!

På lördag startar Ajabaja, sto e. Going Kronos u. Klotter, i finalen av Svensk Uppfödningslöpning. Hon höll heroiskt som trea i uttagningsloppet, efter att ha landat på 1.11,3 det första varvet! Hon kan absolut vara en av de som är med och gör upp om segern.

Fredrik Wallin-tränade Activated, sto e. Jocose u. Marelle, startar på Vincennes på lördag i Grupp III-loppet Prix Vourasie ($80.000). Hon har tidigare segrat i ASVT Trottex Auktionslopp och Breeders’ Crown. Hon har på fem starter tagit tre segrar och tjänat 415.000 kronor. Det Bir spännande att se hur långt hon räcker mot kulltoppen i Frankrike!

Våra 2-åringar är för övrigt riktigt på hugget för dagen. I tisdags tog Andre Agassi, e. Donato Hanover u. Navratilova, karriärens andra seger, då Solvalla hade tagit över tävlingarna från Eskilstuna. Från ledningen vann de enkelt på 1.15,3a/1640 meter och han har på åtta starter (2-2-0) tjänat 154.971 kr och travat snabba 1.12,9a! 

Avant Garde, e. Maharajah u. Lotuschic, tog i lördags kväll sin tredje raka seger och den Robert Bergh-tränade hingsten har på fyra starter tjänat 95.000 kronor. 

Menhammar önskar Ajabaja och Activated lycka till i sina storlopp på lördag.

Källa: Menhammar redaktionen
Datum: 2017-12-01