Premiär för Margaretas Tidiga Unghästserie!

– Menhammar Stuteri fyller 70 år 2017 och som tack för allt positivt som travet betytt sedan 1950-talet och fortfarande betyder för mig och min familj, vill vi starta en tidig tre- och fyraåringsserie, sade Margareta Wallenius-Kleberg i samband med att nyheten publicerades förra sommaren.

V75-tävlingarna på Solvalla nu på lördag inleds med fyra lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300.000 kronor i förstapris i samtliga fyra lopp!

Unghästsatsningen, som är ett initiativ från Margareta Wallenius-Kleberg, omfattar 16 lopp för svenskfödda tre- och fyraåriga varmblod. Förstapriset i varje lopp under hela serien är 300.000 kronor och den totala prispotten i de här loppen är fantastiska 9,6 miljoner kronor!

Det utgår också en fri levandefölavgift i förstapris till uppfödare och ägare. Segrande hästs uppfödare i loppen för tre- och fyraåriga ston erhåller en fri levandefölavgift i From Above och till segrande hästs ägare en fri levandefölavgift att välja mellan One too Many, Orecchietti eller Panne de Moteur.  

De första fyra loppen körs således på Solvalla nu på lördag och de resterande tre tävlingsdagarna är 15 mars, 1 april och 7 juni. Samtliga lopp körs på Solvalla och det här är en satsning som Margareta gör tilltammans med Menhammar Stuteri, Solvalla och Svenk Travsport.

Vi önskar alla i kretsen kring de fina hästarna lycka till i de högklassiga loppen på lördag.

Källa: Menhammar redaktionen
Datum: 2017-02-07