Maharajah-dotter tog hem Silverstoet!

Felicity Shagwell, sto 2 år e. Maharajah, var ytterst nära att vinna Svampen förra lördagen men blev då snöpligt nerspeedad kort före mål. Igår fick Felicity Shagwell och hennes tränare André Eklundh lite av en revansch, då de segrade i Silverstoet på Axevalla med 100.000 kronor i förstapris.

André satt lugn i tredje par utvändigt, trots ett lågt tempo i täten på 1.17,2 det första varvet. Men när han lyfte ut sitt 2-årssto på sista långsidan sköt hon till som en skjuten ur en kanon! Redan 500 kvar satt hon i ledningen och André kunde defilera hem till en överlägsen seger med åtta längder på nya banrekordet 1.14,8a/1640 meter.

Felicity Shagwell, ÖrebroAndré Eklundh säger att Felicity Shagwell är det värsta han suttit bakom och är rädd om sin lovande 2-åring. Därför gör han redan nu bokslut för säsongen med resultatet; 1.13,3a - 488.207 kr, 5 st: 3-1-0.

Maharajah har haft tolv startande 2-åringar i år, vilka tillsammans sprungit in över en miljon kronor! Åtta av dem har segrat och totalt har de vunnit tolv lopp!
Maharajah leder smått överlägset statistiken för både vinstrikaste- och segerrikaste fadershingst med sin 2-åringar.

Källa: Menhammar redaktionen Foto: Claes Kärrstrand
Datum: 2017-11-01