Imponerande segrar av Ural och Ultra Bright!

Vid fredagens uttagningar till Stochampionatet hade vi hela sju uppfödningar till start och två av dessa är med i finalen på söndag.

En som går från klarhet till klarhet är Fredrik Perssons Ultra Bright, e. Zola Boko u. Patina. I fredags tog hon sin femte raka seger och det efter en rykande avslutning i vida spår de sista 700 meterna. Hon fick perfekta spår två i finalen på söndag och är en av de hetaste segeraspiranterna till de 1,2 miljoner kronor som väntar på vinnaren.

Även Johan Untersteiners Unrestricted, e. Muscles Yankee u. Drive Through, spurtade starkt från sin position I kön och kvalade via en andraplats in till finalen.

En 4-åring som också imponerar mer och mer för varje start är Susanne Richter-tränade Ural, e. Jaded u. Kaviar. Från spår 12 bakom bilen hamnade Örjan Kihlström i kön men efter ett mycket starkt sistavarv i spåren kopplade Jaded-hingsten enkelt greppet den sista biten och vann på strålande 1.13,2a/2640 meter. Det var sjunde segern i den 14:e starten för 4-åringen, som nu lär siktas mot kvalen till Svenskt Travderby om lite drygt en månad.

Källa: Menhammar redaktionen Foto: MVA
Datum: 2017-07-17