Gårdsmästare/ medarbetare till lantbruket

Om uppdragsgivaren
Menhammar Stuteri AB ingår i en större koncern som består av ett antal företag, helägda eller delägda, som är verksamma inom huvudsakligen tre andra områden; sjöfart, fastigheter och miljöteknik.

Verksamhet som bedrivs inom Menhammar Stuteri AB är i korthet:

  • Stuteri och uppfödning av hästar
  • Tävlings- och träningsverksamhet inom trav
  • Lantbruk, skogs- och viltbruk

Jordbruket omfattar ca 540 ha åkermark och beten samt en liten dikobesättning om ca 25 kor.  I huvudsak produceras grovfoder för eget bruk och spannmål för avsalu.  Gården drivs idag konventionellt men anpassas i riktning mot ekologisk produktion i linje med koncernens hållbarhetsarbete. Verksamheten har en modern maskinpark som kontinuerligt anpassas för den produktion som bedrivs.

Menhammar ligger naturskönt på Ekerö i Stockholms län. Det finns goda möjligheter till friluftsaktiviteter i naturskön miljö med många aktiva föreningar och idrottsklubbar. Med Mälaren intill så erbjuds möjlighet till både båtliv och fiske i närområdet.

Beskrivning av tjänsten
Vi söker nu en Gårdsmästare / medarbetare till vårt lantbruk med inriktning mot växtodling för omgående anställning på heltid.
Du arbetar i ett team om 4 personer och ingår organisatoriskt i verksamhetsområdet Drift. Du kommer att i huvudsak att ansvara för växtodlingen och själv delta i och leda det dagliga arbetet på gården. Du rapporterar till Driftsledaren.

I ditt arbete kommer Du även att vara en del av en servicefunktion som levererar foder och tjänster till övriga verksamhetsgrenar inom Menhammar Stuteri AB. Du kommer att vara en viktig länk mot övriga verksamheter i det dagliga arbetet och det är därför viktigt att Du tycker om att arbeta tillsammans med andra.

Vi använder oss av modern IT teknik för planering och uppföljning. Vi samarbetar även med externa rådgivare som stöd till verksamheten. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera växtodlingen i samråd med Driftsledaren
  • Ansvara för genomförande av växtodlingen
  • Leda och själv delta i den dagliga driften av lantbruket
  • Underhåll av gårdens maskiner


Kvalifikationer
Vi är i ett utvecklingsskede i vår verksamhet och söker dig som har lantbruksutbildning, ett stort engagemang, praktisk erfarenhet och kunskap inom växtodling och maskiner. Vi tror att Du är nyfiken och intresserade av att ta ansvar, vara med och utveckla en verksamhet med stor potential.

Har Du arbetat under eget ansvar i arbetsledande befattning är detta ett plus, men inte nödvändigt. Du behöver kunna ta eget ansvar för ditt arbete, men även vara en del av gruppen och arbeta tillsammans med andra i vår verksamhet.

Det är ett krav att du har B-körkort, och även meriterande om du har C- kort, och /eller andra behörigheter.

Modern bostad kan erbjudas. 

Ansökan
Skicka in Din ansökan innehållande CV samt personligt brev till rekrytering@soyagroup.com . Märk mailet med Gårdsmästare i ämnesrad.  Vi tittar på ansökningar löpande så skickar gärna in ansökan omgående. Sista ansökningsdag är 22 november 2017. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Har Du frågor om tjänsten är Du välkommen att ringa eller maila Driftledare Ulf Segerström på tel. 070-772 05 31 ulf.segerstrom@menhammar.com eller kontakta Caroline Hult på HR avdelning caroline.hult@soyagroup.com.  

Vi ser fram emot Din ansökan!

Källa: Ulf Segerström
Datum: 2017-10-24