Fyra från U-kullen till final i Svenskt Trav-Oaks!

Våra fantastiska 3-åriga ston från U-kullen fortsätter att imponera. I långa E3-finalen i början på juli var ju våra uppfödningar etta, tvåa och trea och ikväll på Solvalla så tog sig fyra vidare till finalen i Svenskt Trav-Oaks.

Det började med att Undine, e. Zola Boko u. Landlubber, kämpade sig till en andraplats kort före mål. Sedan imponerade Unrestricted, e. Muscles Yankee u. Drive Through, stort för Johan Untersteiner, som trots dödens dryga sista varvet avgjorde enkelt till slut på 1.13,7a/2140 meter. Här spurtade Up in the Trees, e. Maharajah u. Parrot Jungle, in som tvåa. Den som kanske imponerade mest var nog Unstirred Drink, e. Maharajah u. Yankee Martini, som fick stenhård press på sig de första 500 meterna som gick efter snabba 1.08,5. Första varvet gick efter 1.12,5 och det såg länge ut som om det Svante Båth-tränade stoet skulle hålla undan med Erik Adielsson i sulkyn, men precis på linjen fick hon se sig slagen på samma tid som vinnaren 1.13,0a/2140 meter.

Vi gratulerar samtliga inblandade till framgångarna och önskar lycka till i finalen på Solvalla söndagen den 25 september.

Vi kan även tillägga att i loppet för de 3-åriga ston som inte kom med i försöken, då de var utanför de 72 seedade, så tog våra uppfödningar en trippelseger. Uma Chip, e. Adrian Chip u. Outside Chances, segrade på 1.14,7a/2140 meter före Uptight, e. Jaded u. Bumper to Bumper och trea kom Unchaperoned Dance, e. Maharajah u. Kastanjett. Förstapriset i det här loppet var samma som i försöken till Svenskt Trav-Oaks, nämligen 100.000 kronor.

 

Bild: Unrestricted och Johan Untersteiner.

Källa: Menhammar redaktionen Foto: ALN
Datum: 2016-09-12