En riktig toppkväll på Solvalla!

Menhammar hade en klang och jubelföreställning med sina uppfödningar och avelshingstar igår kväll på Solvalla. Det började bra redan i det första loppet, Svensk Travsports Unghästserie, där två Maharajah-avkommor var etta och tvåa. Mona Winqvist-tränade Magic Gwin, hingst u. Falnos Gazelle, ledde från start till mål med Mattias Djuse i sulkyn och vann på 1.16,5/2140 meter. Tvåa var vår egen uppfödning Up in the Trees, sto u. Parrot Jungle, med Erik Adielsson i sulkyn på 1.16,7/2140 meter, som Stig H Johansson tränar.

I det första V86-loppet, som var ett försök i Diamantstoet med 100.000 kronor i förstapris, segrade Tide Water, 4 år e. Zola Boko u. Moorings. Tränaren Torbjörn Jansson satt i sulkyn och efter en lucka från rygg ledaren i sista sväng tackade Zola Boko-stoet för det fina loppet och stack ifrån konkurrenterna med hela fem längder till slut på nya rekordet 1.14,2a/2140 meter. 

I Lime Abbeys lopp för 3-åriga ston var Zola Boko-dottern Undine, u. Landlubber, ruskigt imponerande. Ulf Ohlsson gav sig iväg 700 kvar från en bit ner i kön och via en vass långsida kom de upp utvändigt om favoriten Caddie Lisieux i sista sväng. Men trots att favoriten fått bestämma tempot i ledningen tog Undine ner henne kort före mål och visade en härlig inställning. Segertiden blev 1.14,1a/2140 meter för det Catarina Lundström-tränade stoet.

Undine med Ulf Olsson.

I Solvallas Fyraåringsserie för ston var Going Kronos-dottern Spoil Me och fjolårets vinnare av Svenskt Trav-Oaks tillbaka i gammalt gott slag. Körande Kenneth Haugstad blev hängande i spåren och fick backa sig sist och sedan smyga fram i fjärde invändigt. In på upploppet uppenbarade sig luckan och det lilla naggande fina stoet formligen flög fram den sista biten och vann på 1.13,5a/2140 meter.

I det avslutande loppet, som var ett Klass II-försök, fick vi se en ny imponerande vinnare efter Zola Boko. Conrad Lugauer hade bara en häst med sig till Solvalla och det var Takestwoforatango, hingst 4 år u. Sugar Step. Ekipaget låg en bit bak i kön men trots det kunde de vinna efter ruskigt vassa 1.09,0 de sista 600 meterna i spåren på nya rekordet 1.12,9a/2140 meter! Det här var tredje raka segern och troligtvis inte den sista…

Vi gratulerar alla i kretsen kring deras fina hästar till framgångarna och önskar fortsatt lycka till.

Källa: Menhammar redaktionen Foto: Claes Kärrstrand
Datum: 2016-06-09