Så här blir det under Stefan Hultmans sjukskrivning

Efter beskedet om Stefans hjärtinfarkt och hans sjukskrivning har arbetet med att lösa alla praktiska frågor varit intensivt. Målet är att verksamheten ska fortsätta precis som tidigare, med få men viktiga förändringar. 

Stefan Hultman är sjukskriven på heltid och får därför, enligt travsportens reglemente, inte vara ansvarig tränare för hästarna på Yttersta. ST:s (Svensk Travsport) sportchef, Petter Johansson förtydligar:


- Om man som travtränare inte har något inflytande över eller möjlighet att påverka verksamheten, så kan man inte ha det strikta tränaransvaret med allt vad det innebär.


Pasi tar ut A-licensen igen
Pasi Aikio går in som vikarierande tränare så länge Stefan Hultman är sjukskriven. Pasi har en gedigen travbakgrund och har tidigare varit A-tränare. För ett år sedan anställdes han som försteman på Yttersta. Då lämnade han in sin A-tränarlicens vilken han nu tar ut. Han gör det med blandade känslor:


- Till att börja med vill jag betona att det är under väldigt tråkiga omständigheter som jag nu fått förtroendet att ansvara för träningen. Jag önskar verkligen Stefan snar bättring och hoppas att han snart är tillbaka igen. Det är så klart inspirerande att få förtroendet att träna så fina hästar även om anledningen inte är så rolig. Vad gäller själva träningsupplägget av hästarna så kommer vi att fortsätta sköta det efter Stefans koncept. För mig känns det naturligt då jag tidigare själv har arbetat efter samma upplägg och under det här året på Yttersta har jag lärt mig mycket och vet hur Stefan vill ha det, kommenterar Pasi.


Örjan och Anders hjälper till
Örjan Kihlström har i högsta grad varit delaktig i de stora framgångar som Stefans hästar haft genom åren. Han har varit en mycket viktig del i Stefans koncept, något han kommer fortsätta att vara.


- Det är förstås jättetråkigt det som hänt Stefan och nu är det bara att hoppas på att han tar hand om sig själv så att han kan komma tillbaka. Pasi är en duktigt och stabil kille som säkert kommer att göra ett bra jobb under Stefans sjukskrivning. Jag hjälper också gärna till i den mån stallet har behov att min hjälp och jag har möjlighet, avslutar Örjan.

Den enda organisatoriska förändringen som kommer att göras är att Anders Lindh tar ett övergripande ansvar för verksamheten på Yttersta. Anders har mångårig erfarenhet i ledande befattningar inom travbranschen. Han har bl.a. arbetat som VD både på Axevalla och Solvalla samt varit generalsekreterare på ASVT (avelsföreningen för svenska varmblodiga travhästen) och tidigare VD på Travkompaniet.


- Det känns väldigt bra att kunna hjälpa till i den akuta situation som uppstått. Jag har ett annat uppdrag på Easy KB att förhålla mig till men det finns också utrymme för att vara till hjälp och stöd för verksamheten och organisationen på Yttersta, avslutar Anders.


För övrigt flyter allt på som vanligt på Yttersta efter devisen ”business as usual”. Träningen och omsorgen av hästarna sköts på samma professionella sätt som tidigare.


För mer frågor angående Yttersta kontakta:
Pasi Aikio tel: 070 557 0182
Anders Lindh tel: 0730 29 96 95

Datum: 2015-10-21