Finalfälten till årets Kriterie och Oaks

Så är de tolv finalisterna klara till årets största lopp för de treåriga svenskfödda hästarna, Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks.

Resultatet från Kriterieförsöken på Solvalla i måndags blev för Menhammars del två uppfödningsvinster, Secret Service (se bild) och Souchong; ytterligare en vinst för en From Above-avkomma, Evasion Boko; två andraplatser för ytterligare From Above-avkommor, From Dust to Dawn och Psycho; en snöplig tredjeplacering, Soonerorlater och en upploppsgalopp i ledning, Sloppy Joe.

Så precis som i Derbyfinalen och Stoderbyt,  kan vi stolt konstatera att From Above har avkommor i båda finalerna. Han visar återigen att han lämnar riktigt bra döttrar och söner. Därmed är han som svenskfödd hingst, ensam om att ha med finalister i de fyra största finalerna för de fyra och treåriga hästarna i Sverige!

I Oaksfinalen hoppas vi på Menhammaruppfödningarna, Secret Service (tränare Kjell Brandt) och Souchong (tränare Roger Walmann) som båda startar med riktigt bra vinstchanser. En tumme håller vi också för Evasion Boko.

I Kriteriefinalen tog sig den tuffe From Above-sonen Psycho (tränare Björn Goop) efter lopp där han till största delen travade utvändigt om ledaren och From Dust to Dawn (tränare Lars I Nilsson)

Vi gratulerar alla i kretsen till de fem finalisterna och önskar dem ett varmt lycka till i finalen.

 Startlista Svenskt Travkriterium
1) Stay Alert
2) Al Dente
3) Gross Weight
4) Dupont
5) Digital Frame
6) Psycho
7) From Dust To Dawn
8) Buddha
9) Conlight Ås
10) Wingait Holger
11) Global Revolver
12) Je T'Aime Express

Startlista Svenskt TravOaks

1) Souchong
2) Evasion Boko
3) Face’Em
4) Borntobesomebody
5) Somersault Sally
6) My Sign Brizard
7) Oklahoma Broline
8) Florida Queen
9) Secret Service
10) Differenceadaymade
11) Olympia Gold
12) O.P.’s First Girl

Redaktör: AL/JH Foto: A Lindblom
Datum: 2014-09-18