Två fina Solvallavinnare - två nya svenska rekord

Det blev vinst och svenskt rekord i både "The Owners Trophy" och i "Fillies and Mares" under "The Owners Day" på Solvalla genom Maharajah och Ragata.

Maharajah (Viking Kronos - Chili Kan) gjorde comeback efter ett halvårs bortovaro och segrade på ett övertygande sätt. Örjan Kihlström och Stefan Hultman var mer än nöjda med hans insats och uttryckte sina stora förhoppningar att han nu skulle få vara frisk. Nästa start blir i så fall om tre veckor i Gävle Stora Pris. Kan det sedan bli aktuellt med ett nytt Frankrike-gästspel, vem vet? Motståndet var kanske inte inte det skarpaste den här gången men det blev ändå ett nytt svenskt rekord på 1.12,7 över 2.160 meter, voltstart. Uppslutningen var stor kring vinnarcirkeln när Travkompaniets publikfavorit hade vunnit.

Ragata (sto, 3 år, Deweycheatumnhowe - Kemp's Emilie) inledde treårssäsongen med fyra raka vinster och tränaren/ägaren Timo Nurmos hade förhoppningar om en USA-resa för att starta i Hambletonian Oaks men sedan kom det lite grus och oflyt i maskineriet. Nu visade dock stoet återigen upp sig från sin bästa sida. På nya "barfota-fötter" dansade Ragata undan på nya svenska rekordet, 1.13,8 för 3-åriga ston över medelsdistans och med voltstart.

Redaktör: LGP/JH Foto: C Kärrstrand Hingstfotografen
Datum: 2013-10-31