Menhammarhästen Panne De Moteur startar i Elitloppet

På torsdagen blev det klart att Panne de Monteur gör Maharajah sällskap i årets Elitlopp. Panne De Moteur ägs precis som Maharjah till hälften av Travkompaniet och till hälften av Menhammar där hingsten också är uppfödd. Tränare är som vanligt Ytterstas Stefan Hultman.

 

"Jag lever min dröm” säger Stefan Hultman.

På onsdagen tackade Travkompaniet ja till inbjudan till årets Elitlopp för Maharajah. Tidigare har de haft Calvin Capar (2004), Jocose (2007+2008), Jaded (2009) och Orecchietti (2012) som varit med i det lopp som alla tränare, hästägare, skötare, kuskar och uppfödare drömmer om att få vara med i.

Därmed kan Travkompaniet konstatera att 8 % av alla hästar som de har ägt, har bjudits in till Elitloppet!

Det är inget annat än ett helt grymt bra resultat!

Formen är på väg
Panne De Moteur har sedan förra årets säsong tränats och matchats för Elitloppet. I år har han hunnit med tre starter där han gjort riktigt bra insatser utan att vara i full form.

Toppformen för ”Panne” har Stefan planerat in till nästa söndag då Elitloppet körs dit han nu fått en inbjudan.

”Panne gjorde ett riktigt bra lopp senast utan att vara i full form. Som vi befarade före loppet hamnade han dåligt på det från spår åtta och fick en position bland de sista. Andrahandsfavoriten Francais Du Gull fick enkelt ledningen och fick sedan bestämma som han ville där framme och öppna första varvet efter långsamma 1.14.0. 700 meter från mål styrde Örjan ut i tredjespår för attack och då stack ledaren. I det läget var åtminstone jag helt säker på att loppet var förlorat, jag menar det skall inte gå att ta flera längder i en sådan snabb avslutning som det sedan blev. Men ”Panne” la en rejäl speed i 08-tempo på bortre långsidan och kom upp utvändigt om ledaren. Sedan bara måttar Örjan in segern och hästen vann säkert med tussarna kvar i öronen. Jag tycker att det var en riktigt bra prestation och hästen var jättefin men han har inte full form än, den kommer", lovar Stefan.

En klassisk Elitloppshäst
" Panne De Moteur har nu fått en inbjudan och vi tackar förstås ja till den. Han är en klassisk Elitloppshäst, startsnabb, travsäker, klarar två heat och dessutom har en bra speed. Jag tror att han har chans att vara lång framme och finalchans har han absolut. Det är bara att hoppas på att vi får ett bra startspår, drömmen vore ju spår ett", hoppas Stefan.

Lever min dröm
Två hästar till start i ett av världens största lopp, hur känns det?

"Det är förstås helt fantastiskt! Att samma ägare har haft två hästar med samma år i Elitloppet vet jag inte om det någonsin har hänt tidigare. Det är ju hur häftigt som helst, alltså loppet som alla drömmer om och som de flesta bara får drömma om, vi har två! Det är ju så otroligt att bara få vara med den här dagen är en stor ära, något alldeles helt otroligt, hela inramningen och med den stora publiken, ja det är helt enkelt otroligt häftigt. Jag såg mitt första Elitlopp som liten pojk på sjuttiotalet och tänk om jag då hade vetat att jag skulle vara med där, dessutom med två hästar!"

"Helt klart lever jag min dröm just nu och det är bara att njuta av varje sekund", säger Stefan.

 

Källa: Annika Lindblom
Redaktör: Anna Modig
Datum: 2013-05-17