Fem vinnare en söndag & Laxfaks med traditioner

Menhammar har faktiskt traditioner när det gäller uppfödning av nordsvenskar. Laxfaks är inte den första "kalla" stjärnan, utan redan på Big Noons tid hade Menhammar kallblod. Femåringen är efter vinsten på Solvalla, den svenske travaren med längsta obrutna segerraden ­ 8 vinster. Femåringen har en stam som förpliktar som son till Järvsöfaks och undan Elding-stoet Lax Tindra. Laxfaks inledde loppet trevande och "blandade och gav" under inledningen men fick upp rytmen och vann till slut lätt. Segertiden blev 1.28,2/2.140 meter och förstapriset i det här Dubbelcupen-försöket var 30.000 kronor. Timo Nurmos tränar och äger jättelöftet som är uppfödd av Menhammar Stuteri. I sulkyn satt Jorma Kontio.

De Menhammar uppfödda 3-åringarna går mot ett jättefint år och är kanske den jämnaste och bästa kull vi fött upp. Rosy Cheeks (Going Kronos - Jeune Fille e Express Ride) radar upp vinster och tog nu sin tredje raka på 1.15,7 över 2.160 meter. Hon trivs utmärkt med Johan Untersteiner. Loppet resulterade i en festlig trippel för Menhammar, då Quomodo (Express It – In Bloom) var tvåa och Peking Duck (Andover Hall - Blue Bird) var trea.

Från att man uppfattat Odd Fellow (Viking Kronos - Utterly Sweet e Smokin Yankee) som en stayer, segrade han nu över sprinterdistans på för årstiden fina 1.12,3a. Johnny Takter satt i sulkyn och Timo Nurmos tränar.

Orecchietti och Örjan Kihlström var "back in business" och det brukar sluta med vinst. Örjan svarade för en taktisk finess och lyckades i spetskörningen komma ner i rygg på ledaren med Orecchietti. Reven d'Amour blev het i ledningen efter att ha svarat upp och försvarade sig sedan med galopp, vilket öppnade vägen för Orecchietti (From Above - Canneloni e Mack Lobell). Sju starter har resulterat i tre vinster. Hoppas han får fortsätta. Orecchietti är han av Sveriges bästa travare i sin ljusa stunder. Stefan Hultman har gjort ett snyggt jobb med From Above sonen som passerade fyra milj. kr insprunget.

På Färjestad kom första vinsten för Plead Guilty (Express It – Heavy Connection) som "stökat till det" under inledningen av karriären men nu gick felfritt för Peter Ådefors. Brodern till Liability, High and Heavy och Junction har fart. Berne Gustafsson /Warpnäs Gård tränar även den här Menhammaruppfödningen med framgång i Värmland.

Menhammar gratulerar naturligtvis alla inblandade bakom de härliga söndagsvinnarna!

Redaktör: LGP/JH Foto: ALN Pressbild
Datum: 2013-12-09