From Above-avkomma i Merrie Annabelle-kval

Raring to Go (From Above - Volita du Ling) startar i kval till Merrie Annabelle, Nordamerikas största lopp för tvååriga ston.

I kväll är det dags för stall Segerhuvas svenskfödda tvååriga sto Raring to Go att starta på the Meadowlands i USA. Hon startar i ett uttagningslopp där de fem första går vidare till finalen av Merrie Annabelle som körs på Hambletonian-dagen, d.v.s. lördagen den 4 augusti. Raring to Go har den intressanta stammen From Above - Volita du Ling och tränas av Jonas Czernyson samt körs i kväll av Yannick Gingras.

Raring to Go är svensk och uppfödd på Menhammar men gick sedan till USA för inkörning och träning. Hon har hittills gjort tre starter och har resultatraden 1-1-1. I sin senaste start gick hon 1:57.0 (1.12,7) som tvåa och har segerrekordet 1:59.2 (1.14,2).

From Above har hittills i år betäckt 95 ston i Sverige och som vanligt så fungerar han bra på både färsk och transporterad sperma. Vi letar nu med ljus och lykta efter ytterligare fem ston som så här på slutet av säsongen vill ta del av hans tjänster. För hur det än är så låter det betydligt bättre med 100 betäckta ston än 95. Med tanke på den något sena tidpunkten så bjuder vi nu på bokningsavgiften.

Redaktör: JH
Datum: 2012-07-27