Sex segrar och inte bara varmblod

Menhammars uppfödningar hade en kanonfin dag igår, tisdagen 8 maj! Hela sex segrar blev facit och vi på Menhammar kan i alla fall inte påminna oss att våra uppfödningar någon gång tidigare har lyckats med detta. Nytt rekord alltså!

Vi gläds åt alla segrarna men lite extra glada är vi nog över Stall Segerhuvas treåriga kallblodssto Faks Tindra M., e. Järvsöfaks u. Lax Tindra. Med Lax Tindra och Faks Tindra M. så har nämligen en uppfödartradition återupptagits på Menhammar som  bland annat har innehållit Järvsöfaks mormors-mormor, Jäntungen. Jäntungens mor, Mollvi, användes som arbetshäst på Menhammar och hon kom snabbt att bli en av Margareta Wallenius-Klebergs favoriter, bland annat för att hon var utmärkt att rida barbacka på. Jäntungen såldes sedan till Ingemar Persson i Järvsö och med det så började sagan om Järvsöfaks och Jan-Olov Persson. Jan-Olov Person tränar Faks Tindra M. och har också, för Menhammars räkning, haft hand om henne sedan födseln. I tisdagens lopp på Gävle valde han dock bort henne och överlät styrningen till sin lärling Jan Ove Olsen. Faks Tindra och Jan Ove kom efter en fin körning i mål på mycket fina 1.29,7 och höll lätt undan med en säker längd före chefen som körde loppets stora favorit.

Övriga Menhammaruppfödda segrare denna tisdag var:

On Hold

Queen Annes Lace

Picasso

Pling Plong

Parimutuel

Menhammar gratulerar hjärtligt alla som på något vis är inblandade i dessa sex segrar och naturligtvis framför allt Jan-Olov P.

Redaktör: JH. Foto: ALN
Datum: 2012-05-08