Panne de Moteur vass till slut

Menhammaruppfödde Panne de Moteur gick ett mycket vasst upplopp på Åby igår, torsdagen den 10 maj. En avslutning som sånär hade resulterat i en Kungapokals seger. Nu blev det istället en mycket hedrande andraplats.

Efter en lugn inledning från spår elva och en invändig resa smög han och körande Örjan Kihlström ut i andraspår i sista sväng. Full attack i spåren blev det in på upploppet och Panne de Moteur avslutade oerhört starkt, det var väldigt nära att det hade givit full pott.

Panne de Moteur var slagen med minsta möjliga marginal och det var verkligen en skarp avslutning han kom med. Hästen visar en härlig inställning och han gör allt som står i hans makt. Tiden för Panne de Moteur blev fina 1.13,0/2140 auto och 447 000 kronor var andraplaceringen värd. Panne de Moteur har haft en otroligt fin utvecklingskurva sedan i höstas och han är nu med besked etablerad i kulltoppen.

Panne de Moteur är efter Credit Winner och undan Menhammar Stuteris Hambletonian Oaks segrarinna Jalopy. Hon delägs av Travkompaniets och Menhammar Stuteri, tränas av Stefan Hultman och han kördes som vanligt av Örjan Kihlström. Duktig skötare är Mette Rohbach-Bonde. Menhammar gratulerar och tackar alla inblandade!

Källa: T Berghagen, Foto: Hingstfotgrafen
Redaktör: JH
Datum: 2012-05-11