Menhammar dubbel på V75

I årets första V75-omgång som avgjordes på Färjestad kunde Menhammar Stuteri hemföra de två högsta klasserna som uppfödare. Segrarna Marshland och Never Again är uppfödda på Ekerö och mer gemensamt för de båda är att de tränas av Stefan Hultman och kördes av Örjan Kihlström.

Det började med att Marshland (efter From AboveTrapped) kunde ta en spetsseger i Gulddivisionen första försök för året. I en mycket rapp öppning de första två hundra meterna kunde Marshland med Örjan Kihlströms hjälp hålla ut de utvändigt hårt utmanande konkurrenterna. Efter den striden kunde Örjan sänka tempot efter behag och Marshland kunde också på ett behagligt sätt glida undan till och vinna med en säker längd.

Marshland vann på 1.13,6/1640 auto och sista 500 avverkades på 10,5. Marshland är delägd av Menhammar Stuteri tillsammans med Hans Sundqvist.

Never Again visade återigen vilken fin häst han är då han segrade i Silverdivisionen. Efter ett avancemang fram utvändigt om ledaren kunde Örjan Kihlström reglera motståndet efter behag med Viking Kronos-sonen. Never Again gick i mål med bra spänst i steget och han gavs verkligt höga betyg av många betraktare för sin solida insats. Här blev segertiden 1.14,5/2140 auto och sista 500 meterna avslutade Never Again på 11,8.

Never Again ägs av Olle Lindström och tränas liksom Marshland av Stefan Hultman. Nevera Again är undan Bourbon Eyes som även bland annat har lagt sådana stjärnhästar som Intoxicated och One too Many.

Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2011-01-06