Marshland lekte hem guld

Marshland gjorde i lördags sin andra start för året och som senast kunde han ta en mycket säker seger från ledningen. I och med denna seger så passerade From Above-sonen fyra miljoner kronor i insprunga pengar.

Inför lördagens start i V75 på Bergsåker för Marshland i Gulddivisionen spekulerades det om han som i sin senast start skulle nå ledningen. De eventuella frågetecken som fanns runt detta rätades raskt ut och via en mycket rapp öppning satt Marshland i ledningen per omgående. Väl där kunde Örjan Kihlström bestämma tempot efter behag och någon egentlig dramatik bjöd inte loppet på.

Marshland kunde via en vass avslutning glida undan säkert till slut och han behövde inte spela ut hela sitt register denna gång. Segertiden skrevs till 1.16,4/2640 auto och förstapriset var på 200 000 kronor. Det var Marshland andra start för året och också andra raka Gulddivisionssegern. Därmed så passerade Marshland fyra miljoner kronor i insprunga pengar och numera har han sprungit in 4 155 630 kronor totalt.

Menhammar-uppfödde Marshland har under hela sin karriär tränats av Stefan Hultman. Marshland delägs av Hans Sundqvist och Menhammar Stuteri. Marshlands far är som nämnts ovan From Above och hans moder är Elitstoet Trapped.

Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2011-01-24