Marshland bortglömd - ändå tvåa i Olympiatravet

Marshland svarade återigen för en strålande prestation då han i Olympiatravets final på Åby blev tvåa. Årets upplaga av Olympiatravets final blev ett fartfyllt och händelserikt lopp. Från bakspår hittade Örjan Kihlström ner i femtepar invändigt med Marshland när positionerna var intagna. Drygt 500 meter kvar smög de ut i andraspår och via en sen lucka levererade Marshland en mycket snygg avslutning och han fick den fina sluttiden 1.11,5/2140 auto. Här talar vi om en hedrande andraplacering och med bra klipp i steget över mållinjen.

Marshland visade återigen att han hävdar sig mycket bra mot den yppersta eliten och han speed biter bra när det är rejäl fart på loppen. Han är en riktig hedershäst som nu hunnit med att göra fem starter i år och tjänat hela 1 340 000 kronor. Onekligen mycket starka papper och Marshland passerade i och med denna start fem miljoner kronor insprunget totalt.

Marshland är en av hittills fem miljonärer av 37 avkommor från From Aboves två första kullar födda 2005 och 2006. De övriga miljonärerna är Gills Abbe, Zyrano Boko, Katjing och stoet Reality Pride.

Marshland ägs gemensamt av HB Sun Import och Menhammar Stuteri (och inget annat oavsett vad som sägs i TV programmet V75 Direkt...). 

Foto: Hingstfotografen, Claes Kärrstrand

Redaktör: Tommy Berghagen/JH
Datum: 2011-04-18