Maharajah svarade för hjälteinsats

Även i Prix de France blev det den kampen mellan de stora förgrundsfigurerna Maharajah och Ready Cash som det spekulerats om på förhand. Vi fick liksom i Prix d’Amerique uppleva mycket stor travsport och en underbar kamp mellan två oerhört bra hästar.

Maharajah visade återigen i Prix de France vilken fantastisk häst han är. Efter det att Örjan Kihlström låtit Maharajah avancera fram utvändigt om ledande Lana del Rio efter drygt 600 meter fick han den otacksamma uppgiften att ha sin värste konkurrenten Ready Cash smygande med i hans rygg.

Ready Cash kunde sedan vänta med sin attack tills utgången av sista sväng.  In på upploppet kopplade han ett grepp om loppet med huvud och hals men Maharajah vägrade att ge sig och stred ursinnigt hela vägen in mot mål. Maharajah kunde dock inte betvinga sin konkurrent utan slutade tvåa på mycket fina tiden 1.10,3/2100 auto vilket även segraren noterade sig för. Förstapriset i Prix de France var på €200 000 medan Maharajah sprang in hälften av den summan.

Källa: Foto: Kanal 75
Redaktör: Tommy Berghagen
Datum: 2011-02-14